Släta, hålborrade eller slitsade.

För gatubruk är släta överlägsna, tysta och vibrationsfria. Även i tuffare track-day eller TA funkar släta skivor bra.

Hålborrat går att välja från oss men fyller ingen reell funktion med moderna bromsbelägg som inte släpper ut lika mycket gaser som äldre belägg. Hålborrade skivor KAN vid hårdkörning ge upphov till snabbare sprickbildning pga brottanvisningar som hålen utgör. Gillar man looken så kan man givetvis välja hålborrade skivor, men dom fyller inte längre någon funktion.

Slitsade skivor är designade för att hålla belägget rent från beläggning och ge absolut max bromsförmåga i alla lägen. Detta sker dock på bekostnad av något högre beläggslitage och i vissa körfall vibrationer och missljud. Det självklara valet för din trackday-bil eller racerbil.